Worm: "Het leven is mooier en luxer in Australië"

Jeffrey

Rutger Worm speelt vanaf komend seizoen voor Melbourne Heart, de club van trainer John van 't Schip. De NEC'er heeft een contract voor twee jaar getekend. Hier en daar vertelden ervaringsdeskundigen hem dat hij een mooi leventje tegemoet gaat in Australië.

Met de overgang naar Australië verlaat Worm de club waarvoor hij liefst tien jaar actief was, waarvan zes seizoenen in het eerste elftal.

"Voor mij is het goed om eens verder te kijken dan Nijmegen", vertelt Worm aan Voetbal International.

"De belangstelling speelde al een tijdje, maar nu is het officieel. Ik heb meteen Brett Holman gebeld (Australiër spelend bij AZ, red.), mijn oud-ploeggenoot bij NEC, en hij was erg enthousiast. Het leven is mooier en luxer in Australië. Daarnaast is Melbourne natuurlijk een superstad. Dat heb ik gehoord van vrienden die ooit gebackpackt hebben in het land."

"Het voetbal blijft nog wel iets achter in Australië, maar is wel in opkomst door het werk van Guus Hiddink en nu Pim Verbeek als bondscoach. Bovenal lijkt het me een mooie uitdaging en een levenservaring. Wat is twee jaar op een leven van tachtig? Het is toch mooi het leven daar eens meegemaakt te hebben?"