'Gratis' maps voor Bad Company 2

Mday

DICE heeft onlangs aangekondigd dat twee nieuwe maps gratis te downloaden zullen zijn op 30 maart. De kaarten, genaamd Laguna Presa en Arica Harbor, zijn dan beschikbaar voor alle spelers die een VIP-code hebben ingestuurd. De codes kreeg men bij het pre-orderen van de game. Pre-orders bij Steam en de EA-downloadservice zouden deze optie bieden. Hoe niet-VIP's aan de maps komen is nog onduidelijk.

We kunnen direct vraagtekens zetten bij de termen 'gratis' en 'nieuw'. Beide kaarten zijn namelijk al in respectievelijk Conquest en Rush mode beschikbaar. Laguna Presa zal echter tegen het einde van de maand een Rush mode krijgen, en Arica Harbor een Conquest optie. Bij Rush dient men de zogenaamde M-Com stations op te blazen door middel van een bom of grof geschut, bij Conquest is het de bedoeling vlaggen op op de kaart te veroveren.

Op het blog van Bad Company 2 schrijft producent KM Troedsson dat dit 'belangrijk is om de spelers waar voor hun geld te bieden. Door nieuwe kaarten houden we de ervaring vers.' Troedsson vermeldde erbij dat er meerdere DLC's op komst zijn, die tussen de vijf en vijftien euro gaat kosten. 'We zijn van plan nog lang voor de game te gaan zorgen. Hierdoor kunnen we voorkomen dat je wordt verrast door plotselinge Mapathy.' Troedsson zinspeelde hier op de term die Infinity Ward gebruikt om nieuwe maps aan de man te brengen. Dit is een fenomeen waarbij spelers (te) goed weten waar eventuele dreigingen vandaan kunnen komen, omdat ze de kaarten zo vaak gespeeld hebben. Saillant detail: op dezelfde datum komt de mappack van MW2 uit. Houd FOK!games in de gaten voor de review van Bad Company 2!

 bc2