Sprintkanon Bernard naar Amsterdam Swim Cup

Jeffrey

Olympisch kampioen en Europees recordhouder 100 meter vrije slag Alain Bernard zal samen met Milorad Cavic, wereldkampioen 50 meter vlinderslag 2009, aanwezig zijn tijdens de Swim Cup in Amsterdam.

De Swim Cup zal van 25 tot en met 28 maart plaatsvinden in het Amsterdame Sloterparkbad. De grote namen bij de vrouwen zullen ook niet ontbreken. Europees en Wereldkampioene op de 100 meter vlinderslag Sarah Sjöström zal aanwezig zijn evenals de Nederlandse Femke Heemskerk, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo.

Vandaag werd de komst van al deze toppers bekendgemaakt nadat de inschrijfdeadline was verstreken. Naast de deelname van onder andere Bernard zullen er meer dan 200 buitenlandse zwemmers aanwezig zijn. Deze zwemmers komen in totaal uit meer dan dertig landen.

De Swim Cup geldt overigens als laatste kwalificatiemogelijkheid voor het EK in Boedapast wat plaatst vindt van negen tot en met vijftien augustus. De Amsterdam Swim Cup is daarnaast ook de eerste kwalificatieronde voor de Europese Jeugdkampioenschappen in Helsinki. Dit evenement vindt midden juli plaats.

De Amsterdam Swim Cup kan overigens beschouwd worden één van de eerste wereldwijde evenementen van 2010 waarbij gezwommen wordt onder de nieuwe FINA-kledingregels.