'Vaarwel Champions League, vaarwel Pellegrini'

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Net als AC Milan in Italië wordt Real Madrid in Spanje neergesabeld in de pers. De Madrilenen werden woensdag, ondanks investeringen van 250 miljoen euro, vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League.

Vorig seizoen was Liverpool de kwelgeest, dit seizoen is Olympique Lyon de boosdoener. "Vaarwel Champions League, vaarwel Pellegrini", is de duidelijke tekst op de voorpagina van Marca. "Florentino Pérez zag zijn voor 250 miljoen euro bijeengekochte elftal in de bekertoernooien sneuvelen tegen kleine teams als Alcorcón (Copa del Rey, red.) en Lyon. Karim Benzema (kosten: 36 miljoen euro) en Xabi Alonso (30 miljoen euro) deden woensdag niet mee, maar waren er wel bij in de heenwedstrijd. Er zijn geen excuses. Cristiano Ronaldo (96 miljoen euro) en Kaká (65 miljoen euro) stelden hevig teleur. Het 'galactische' project is mislukt. En het ergste is dat FC Barcelona zich op 22 mei in Madrid tot Champions League-winnaar kan kronen."

AS wijt de uitschakeling aan zowel trainer als spelers. "Pellegrini had geen antwoord op de aangepaste tactiek van Lyon-trainer Claude Puel in de tweede helft. Het strategische gevecht leverde een nederlaag op. Ronaldo kreeg te weinig steun, vooral doordat Kaká niet thuis gaf. Ook Guti en Granero faalden."

El País schrijft: "Titels koop je niet, maar verdien je. Dit is de grootste teleurstelling voor Real in de afgelopen vijftien jaar." Uit Catalaanse hoek wordt er ook gewezen op de investeringen. "Florentino gooit 300 miljoen euro in de prullenbak" en "Madrid kijkt de finale voor de televisie", noteert Sport.