Reus alweer in training

Peterselieman

Wielrenner Kai Reus blijkt alweer in training te zijn. De renner uit de Rabobankformatie kreeg eerder deze week nog te horen dat hij kampte met de ziekte van Pfeiffer, maar uit een inspanningstest in Rotterdam bleek dat de laatste restanten van de ziekte al weer uit zijn lichaam waren verdwenen. Een normaal wielerprogramma lijkt voor hem dit jaar dan ook gewoon in het verschiet te liggen.

"De test van Kai biedt veel prima aanknopingspunten voor het vervolg van de opbouw van zijn trainingsprogramma. Wij hebben vastgesteld dat het resultaat van de inspanningstest volkomen in overeenstemming is met wat je na zijn trainingsprogramma en op basis van vroegere tests zou mogen verwachten," zei de trainer van de Rabowielerploeg Louis Delahaye.

Reus mag daarom de training hervatten, maar hij moet nog voorzichting aan doen. De renner moet nog een onderzoek ondergaan om de exacte vorm van de ziekte van Pfeiffer boven water te krijgen en wat de gevolgen hiervan zijn geweest. Over een rentree in wedstrijdverband voor Reus is nog niets bekend.