Jens Voigt ziet wel iets in veteranentrui

Gerard (RedFever007)

Hoewel hij inmiddels al 38 jaar is, is Jens Voigt het wielrennen nog niet verleerd. Gisteren mocht hij de leiderstrui van Lars Boom overnemen in Parijs – Nice. Voor de Duitser van de Saxo Bank een prachtige prestatie, zeker gezien het feit dat hij in de laatste editie van de Tour de France zwaar ten val kwam.

Reden voor Voigt om te pleiten voor een nieuwe kleur trui in het peloton. “Misschien moeten ze een grijze trui introduceren voor de beste veteraan in de wedstrijd”, zo grapte Voigt. De oude rot weet niet of hij ook in de leiderstrui Nice kan bereiken.

“Ik weet niet of ik Parijs - Nice kan winnen. De rit van donderdag wordt heel zwaar met de aankomst in Mende. Als Alberto Contador aanzet, wordt het heel lastig om te volgen. Maar ik acht mezelf kansrijk om deze koers te winnen”, zo verklaarde Voigt.  Verder hoopt de 38-jarige renner dat hij door Bjarne Riis wordt geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk. “Mijn twaalfjarige relatie met de Tour mag niet eindigen met een afschrikwekkende valpartij. Het kostte me een paar maanden om te herstellen en nu wil ik gedag zeggen op de Champs-Elysées.”