Rossell: "Barcelona gaat spelen met shirtreclame"

Jeffrey

Als het aan Sandro Rossell ligt gaat FC Barcelona als laatste club nu ook met shirtreclame spelen. De commerciële belangen zijn volgens hem voor Barca te groot geworden om de traditie voort te zetten.

Sinds de zomer van 2006 speelde Barcelona al met UNICEF op het tenue. Hiervoor krijgt UNICEF jaarlijks anderhalf miljoen euro van Barcelona. Deze omgekeerde sponsoring zal dus als het aan Sandro Rosell ligt opgeheven worden.

De voormalige vice-voorzitter, die in 2005 bij de club vertrok door de komst van Joan Laporta, heeft zich kandidaat gesteld voor het presidentschap van de club. In mei wil hij zijn plannen om verkozen te worden officieel bekend maken. Maar Rosell heeft wel al laten doorschemeren te overwegen shirtreclame in te voeren.

"Als de financiële situatie er bij de club om vraagt, wil ik een lucratieve sponsordeal maken met een bedrijf dat op het shirt wil. Iets dat in deze economische tijden niet onmogelijk is. Maar let op, alles hangt af van de financiën van de club. Op dit moment heb ik daar geen goed zicht op. Dat zal pas duidelijk worden, als ik inderdaad president wordt. Maar het is zeker een overweging," zegt hij in Marca.