Strijd om Dost barst los

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Bas Dost staat in de belangstelling van Feyenoord, FC Twente en SC Heerenveen. De best scorende Nederlander in de Eredivisie sluit echter ook niet uit dat hij bij Heracles Almelo blijft.

Volgens het Algemeen Dagblad moet de spits een miljoen euro kosten. Omdat Feyenoord geen cent in de clubkas heeft, zou Heerenveen de beste kans maken om Dost vast te leggen. "Ik speel nog minimaal acht wedstrijden voor Heracles", zegt de spits zelf nuchter. "Dat is één ding dat zeker is. Interesse van Feyenoord? Ik heb het gelezen. Als een club mij wil overnemen, moet er geld op tafel komen. Dat is logisch, Heracles heeft ook een transfersom betaald om mij bij Emmen weg te halen."

"Ik sta nog twee seizoenen onder contract bij Heracles, maar het klopt niet dat ik tussentijds al heb verlengd. Ik wil juist afwachten wat er allemaal op mijn pad komt", aldus Dost. "Straks wil ik alles op een rij zetten. Bij Heracles blijven is een serieuze optie. Die club heeft mij de kans gegeven om door te breken, door mij over te nemen van Emmen nam de club een risico."

"Maar ik sluit niets uit. Wat gebeurt er als er een prachtige kans voorbij komt? Hoe reageer ik dan? Dat zijn dingen die straks kunnen gaan spelen", realiseert Dost zich. Met zijn trainer heeft hij het al eens gehad over een stap hogerop. "Hij vindt dat ik nog een jaar bij Heracles moet blijven. Voor dit seizoen wilde ik vooral een basisplaats afdwingen. Nu ligt de lat veel hoger. Het zou mij verbazen als ik dit seizoen niet meer zou scoren. We krijgen RKC Waalwijk en ADO Den Haag nog thuis."