Krajicek ook klaar in dubbelspel

Peterselieman

Voor Michaëlla Krajicek zit het tennistoernooi van Indian Wells er al weer op. De Nederlandse tennisster werd gisteren met haar partner Monica Niculescu uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel.

Eerder strandde Krajicek in de kwalificatie voor het hoofdtoernooi van het enkelspel. Krajicek en de Roemeense Niculescu moesten het afleggen tegen Bethanie Mattek-Sands uit de Verenigde Staten en de Chinese Yan Zi: 7-6 (2) en 6-2.

In de laatste kwalificatieronde van het enkelspel had Krajicek dinsdag verloren van Petra Martic uit Kroatië. Arantxa Rus strandde ook in de kwalificatie. Thiemo de Bakker komt in de eerste ronde van het mannentoernooi uit tegen de Braziliaan Marcos Daniel. De winnaar van deze wedstrijd treft in de tweede ronde de Serviër Janko Tipsarevic, die een bye had in de eerste ronde.

De Belgische Justine Henin bereikte woensdag zonder problemen de tweede ronde van het enkelspel. De finaliste van de Australian Open was met duidelijke cijfers te sterk voor de Slowaakse Magdalena Rybarikova: 6-2 6-2. De 27-jarige Henin - met een wildcard toegelaten tot het toernooi - pakte zes jaar geleden de titel in Indian Wells. "Mede daarom hou ik heel erg van dit toernooi," aldus de Waalse, die in de volgende ronde tegenover de Argentijnse Gisela Dulko staat.