Te koop: A1GP Series

Peterselieman

De gehele boedel van de A1GP Series is aangeboden op een Britse veilingsite. De raceklasse was opgezet om landen tegen elkaar te laten racen en was erg populair onder de fans. Dit jaar werden er financiële problemen bekend die uiteindelijk de ondergang van de klasse ingeleid hebben.

De grote man achter de serie was zakenman Tony Teixeira. De Zuid-Afrikaan nam de raceklasse in 2006 over van Sheikh Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum die een jaar eerder met succes de A1GP gelanceerd had. In 2008 kreeg de raceklasse een boost, doordat Ferrari het nieuwe chassis en de motoren ging leveren. Doordat de rekeningen aan het Italiaanse merk niet voldaan werden ging de raceklasse uiteindelijk aan de financiële problemen ten onder.

Nu staan er onder meer twintig bolides te koop die gebaseerd zijn op de zeer succesvolle Ferrari F2004. Ook zijn er hiervoor verschillende reserveonderdelen bijgeleverd. Van de eerdere bolides zitten er nog twaalf bij de boedel die te koop is gezet. Naast verschillende kratten om de onderdelen in te vervoeren zijn ook de safety car, een Ferrari 599GTB, en de medische auto, een Maserati Quattroporte Sport GT, te koop.