Boom: "Teleurgesteld, maar toch voldaan"

Peterselieman

Lars Boom raakte vandaag zijn leiderstrui in Parijs - Nice kwijt aan Jens Voigt. De Raborenner kon op het laatste klimmetje van de dag niet met de besten mee en verloor een halve minuut. Toch is hij tevreden over het verloop van de koers in de afgelopen dagen.

"Ik ben vooral teleurgesteld, dat ik niet in die tweede groep zit. Daar had ik gewoon bij moeten zijn," zei Boom op de website van het team. "Ik had er toch iets meer van verwacht. Op veertig kilometer voelde ik me niet zo goed, maar daarna kwam ik er door. Het gevoel werd hoopvol. Ik marcheerde goed en daardoor kreeg ik toch een beetje hoop."

"De ploeg heeft me prima begeleid na de voorlaatste klim en Tommie Leezer zette me perfect af onderaan dat slotklimmetje. Ik wilde me toen graag testen en was vol vertrouwen, maar toen ze op de pedalen gingen staan, blokkeerde het gewoon. Ik probeerde nog wel, maar moest wegsturen en dat was geen lekker gevoel kan ik je verzekeren."

Boom zegt dat de drie dagen in het geel leuk waren, maar de mensen moeten niet een te hoog verwachtingspatroon hebben van hem. "Leuk dat de mensen zo meeleven en zo enthousiast zijn, maar ze moeten nu niet direct teveel van mij verwachten. Ik ben nog steeds gewoon Lars Boom. Ik bouw aan een carrière en ben er nog lang niet. Hierdoor laat ik me in elk geval niet beïnvloeden. Ik weet wat ik zelf kan en dan komt het uiteindelijk allemaal wel goed. Dat is nog steeds zo gegaan."