Ajacied De Jong: "We zijn niet bang voor PSV"

Olga Kroeders

Siem de Jong kijkt vol vertrouwen vooruit naar de absolute kraker Ajax-PSV. Zondag nemen de twee grootmachten het tegen elkaar op in de Amsterdam ArenA in de strijd om het landskampioenschap.

De nummer drie van de Eredivisie (Ajax) verloor de eerste confrontatie van dit seizoen nog wel van nummer twee PSV (4-3), maar De Jong, die zich in de basis van de equipe van coach Martin Jol heeft geknokt, kent geen angst voor de cruciale topper van aanstaande zondag. "Ik denk dat we er net als tegen FC Twente vol voor gaan", kijkt de middenvelder vooruit op de clubsite van Ajax. "Het is voor ons een beetje erop of eronder. In de ArenA hebben we alleen van Anderlecht en Juventus verloren. We zijn sowieso niet bang. De laatste wedstrijden behalen we mooie resultaten en dat moeten we doorzetten."

PSV leed afgelopen zaterdag een nederlaag tegen NAC Breda, maar dat is volgens de 21-jarige Ajacied geen graadmeter. "Ze hebben een degelijk team en je ziet toch dat ze mindere wedstrijden meestal winnend afsluiten. Daarnaast hebben ze een voetballend middenveld met Afellay en Engelaar. Het is een lastige ploeg, maar tegen FC Twente hebben we het ook goed gedaan."

Toen in augustus de Amsterdammers in de slotfase aan het korste eind trokken in het Philips Stadion, zat de jeugdinternational niet eens op de reservebank. "Ik was toen negentiende man. Vorig jaar was sowieso wisselvallig. Ik zat er soms wel en soms niet bij. Dat was aan het begin van dit seizoen ook zo. Inmiddels is alles voor mij een beetje gegroeid en dat is alleen maar mooi. Daar ga je ook wat lekkerder van spelen."