Higuaín zet hoog in voor komend WK

Olga Kroeders

Gonzalo Higuaín wil op het WK in Zuid-Afrika hoge ogen gooien. De Argentijn hoopt topscorer te worden van het toernooi en daarmee zijn land aan de wereldtitel te helpen. Higuaín wil daarmee zijn huidige vorm bij Real Madrid doortrekken om Argentinië een grote dienst te bewijzen komende zomer.

"Het is mijn droom om topscorer van het WK te worden", liet Higuaín aan ESPN Rivadavia weten. "Ik maak een goede periode door bij Real Madrid en ben van plan om die lijn door te trekken richting Zuid-Afrika. Ik denk dat ik een goed koppel kan vormen met Leo Messi. Tot nog toe hebben we niet veel samen gespeeld, maar tijdens de voorbereiding op het wereldkampioenschap kunnen we nog aan ons samenspel werken", aldus de aanvaller van Real.

"Ik ben nu gewend aan de druk van het presteren, want bij mijn club moet ik er wekelijks aan geloven. Bij Argentinië is dat hetzelfde. Ik ben gewend aan de stress en heb er geen problemen meer mee", besluit Higuaín, die eerst met Real de Spaanse landstitel en de Champions League hoopt te veroveren.