M. Schumacher: "Twijfels zijn reden van succes"

Jeffrey

Vlak voor de seizoensstart heeft Michael Schumacher zijn geheim onthuld achter de zeven wereldtitels. Het geheim: Twijfel.  "Ik zoek altijd naar verbetering."

Het geheim is niet alleen voor de wereldtitels, ook zijn comeback stond niet bij voorbaat al vast. "Ik twijfel altijd aan mezelf, ook in mijn goede jaren", aldus Schumacher tegenover Stern.

"Die twijfel is ook een belangrijke factor in al mijn successen. Voor mij is het nooit goed genoeg, ik ben altijd op zoek naar verbeteringen, nieuwe zaken of details die tijdwinst opleveren", ging Schumi verder.

Schumacher verloor eind 2006 zijn plezier in de autosport. De afgelopen drie seizoenen heeft hij naar eigen zeggen nuttig gebruikt om zijn batterij weer op te laten en het plezier in de sport weer terug te vinden.

Dat Schumacher wil slagen, wordt wel duidelijk aan het doel dat hij zichzelf voorschoteld. Hij wil een achtste titel winnen. "Uiteraard, anders was ik er niet aan begonnen. Daarom heb ik ook een contract voor drie jaar getekend."