Chandhok niet blij met kritiek op nieuwe teams

Peterselieman

Karun Chandhok vindt het niet eerlijk dat de nieuwe teams in de Formule 1 kritiek krijgen omdat ze langzamer zijn dan de gevestigde orde. De Indiër rijdt dit jaar voor HRT dat nog geen meter getest heeft. Toch vindt hij de kritiek die onder meer Ferrari en David Coulthard op de nieuwe teams hebben onterecht.

Chandhok meent dat de critici in de geschiedenisboeken moeten kijken om daar te contateren dat in het verleden vele teams langzamer waren dan de nieuwe renstallen nu zullen zijn. "Ik kan deze zorgen waarderen, omdat als ik in die situatie verkeerde dat ook zou zijn. Het laatste dat je in Q3 wilt is dat er in je laatste ronde iemand in de weg rijdt," zei de Indiër. "Allereerst wil ik zeggen dat ik verbaasd zou zijn als een nieuw team door zou dringen tot Q3. Daarnaast ben ik gezegend met een grote kennis van de historie van de Formule 1 en ik herinner me dat begin deze eeuw het gat met de top groter was dan nu."

"Neem 1997 toen Jacques Villeneuve in Australië op poleposition stond met Heinz-Harald Frentzen naast hem. Toen was het gat vijf tot zes seconden. De mensen die klagen denken alleen aan de laatste twee tot drie jaar. Maar de Formule 1 gaat niet over de laatste twee jaren, maar kent een veel langere geschiedenis."

Toch maakt de Indiër zich tot de race in Barcelona geen illusies. "We hebben zelfs nog geen shakedown gedaan. Het is geen geheim dat het een zeer zwaar weekend zal gaan worden. Positief is wel dat Dallara een gerenommeerde autobouwer is, dus we zijn in een iets betere positie dan als een andere partij het gedaan zou hebben. Bovendien zijn er goede mensen bij het project betrokken."