Beckenbauer ziet niets in voorstellen Van Gaal

Olga Kroeders

Voetballegende Franz Beckenbauer ziet niets in de voorstellen die Louis van Gaal enkele dagen geleden deed om het voetbal aantrekkelijker te maken. De coach van Bayern München is voorstander van een grote rol van de techniek. Volgens Beckenbauer gaat dit echter ten koste van de legendarische momenten in het voetbal.

"Laten we het voetbal eenvoudig en duidelijk houden. Fouten horen erbij. Iedereen heeft het nog steeds over die treffer van Geoff Hurst in de WK-finale van 1966 en de 'hand van god' van Diego Maradona in 1986. Dat zijn legendarische momenten waarover mensen over veertig jaar nóg praten", reageert Beckenbauer in de Duitse krant Bild.

Volgens Beckenbauer blijft de mens altijd het laatste oordeel houden. "Ook al maak je gebruik van vijf herhalingen of andere beelden, zelfs dan kan de een het nog anders zien dan de ander." In het idee van een extra scheidsrechter bij het doel ziet Beckenbauer wel wat. "Die had waarschijnlijk ook gezien dat de Fransman Thierry Henry hands maakte in het WK-kwalificatieduel met Ierland." Beckenbauer reageerde op suggesties die Van Gaal onlangs deed in het Duitse voetbaltijdschrift Der Kicker.