VVV en Zwolle ook in eredivisie vrouwen

Olga Kroeders

VVV-Venlo en FC Zwolle treden komend seizoen toe tot de Eredivisie vrouwen. Daardoor zijn er komend jaar geen zes, maar acht ploegen in de competitie. Zwolle gaat samenwerken met amateurclub Be Quick '28. VVV is nog op zoek naar een partner in het amateurvoetbal. Criteria voor uitbreiding waren onder andere regionale spreiding en het aantal beschikbare voetbalsters in de regio.

Sinds 2007 vormen ADO Den Haag, AZ, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II de Eredivisie vrouwen. In 2008/2009 werd de competitie uitgebreid met Roda JC, maar de Limburgse ploeg hield het na een seizoen voor gezien. Oorzaken waren de slechte financiële situatie en de angst dat geen Eredivisiewaardig team op de been gebracht kon worden.

Voorzitter van de Stichting Eredivisie Vrouwen Clémence Ross is blij met de uitbreiding. "Met de aanvulling van VVV-Venlo en FC Zwolle voldoen we aan de voorwaarde dat de competitie regionaal wordt gespreid. De teams blijven van gelijke sterkte en dat is ook van belang voor een aantrekkelijke competitie."