Johnson: "Bolt kan WR op 400 meter breken"

Peterselieman

Michael Johnson wil dat atleet Usain Bolt zich ook toe gaat leggen op de 400 meter. De Jamaicaan bezit de wereldrecords op de 100 en 200 meter en is op deze afstanden ook olympisch kampioen. Bolt liep tien dagen geleden mee in een 4x400 meter estafette en klokte daarin een tijd van 43,58 seconden en dat zonder specifieke voorbereidingen.

Johnson is zelf in het bezit van het wereldrecord op de 400 meter met een tijd van 43,18 seconden. De tijd van Bolt valt hiermee niet te vergelijken omdat Bolt bij het ingaan van zijn 400 meter al snelheid had. "Usain heeft de kwaliteiten om het wereldrecord te verbeteren op de 400 meter. Als ik hem was, zou ik me nu toeleggen op die afstand," zegt een stellige Johnson tegen de BBC. "Het verbaast me niet dat Bolt zonder specifieke training onder de 44 seconden loopt. Om nog een stap te maken, zal hij meer arbeid moeten leveren dan hij gewend is voor de korte nummers."

Dit jaar is volgens Johnson het beste jaar om iets nieuws uit te proberen. Bolt heeft op zijn 23e alles al gewonnen op de sprintafstanden en daarom zou hij op zoek moeten gaan naar onontgonnen terrein. In 2010 staan er geen grote toernooien op het programma. Volgend jaar wordt het WK gehouden in Daegu en in 2012 zijn de Spelen in Londen.