Van Gaal: "Teveel persoonlijke fouten"

Olga Kroeders

Bayern München plaatste zich ondanks het 3-2 verlies op bezoek bij Fiorentina voor de kwartfinale van de Champions League. Louis van Gaal zag zijn ploeg teveel persoonlijke fouten maken, maar vond de kwalificatie wel verdiend.

"Ik heb altijd een goed gevoel gehad", reageerde de Nederlandse oefenmeester na afloop op de persconferentie. "In de rust heb ik de spelers verteld rustig te blijven en geduld te hebben. Gezien de omstandigheden hebben we goed gespeeld."

Het duel begon slecht voor Bayern. Een fout van doelman Hans-Jörg Butt leidde de eerste treffer in van Viola. Ook bij de derde treffer van Stevan Jovetic zag de verdediging van Bayern er niet goed uit. Treffers van Mark van Bommel en een zeer fraaie van Arjen Robben waren uiteindelijk goed voor het 3-2 verlies. Het heenduel in Duitsland werd met 2-1 gewonnen.

"We hebben zoveel persoonlijke fouten gemaakt", vervolgt Van Gaal. "Tegen dat soort fouten kun je weinig doen en vandaag hebben we gezien wat er mis is gegaan en dat moet verbeterd worden. Toch heb ik ook gezien dat we dominant kunnen spelen. Dat moeten we negentig minuten doen. Al met al vind ik dat we een goede tweede helft hebben gespeeld. We zitten in de kwartfinale en dat is belangrijk."