Renault hoopt dicht bij topteams te zitten

Peterselieman

Renault-teambaas Eric Boullier hoopt dat zijn renstal dicht bij de top vier teams zit na het wintertesten. Het Franse merk leek er bij de wintertests niet goed bij te zitten, maar pas bij de eerste Grand Prix in Bahrein is duidelijk hoe de rangorde is.

"Het is erg lastig om de details van de wintertest op te pikken en te begrijpen en hoe we dat met de andere teams kunnen vergelijken, omdat we niet weten wat hun aanpak is geweest. Wij hebben besloten om bij iedere test met veel brandstof te rijden, omdat we geloofden dat dit de beste manier was om de auto te verbeteren. In termen van prestatie hoop ik dat we dicht bij de top vier teams zitten," zei Boullier.

Bij Renault zal Vitaly Petrov komend weekend zijn racedebuut in de Formule 1 maken. "Mensen vragen aan mij of ik nerveus ben, maar ik ben het gewend om te racen en ik weet wat ik moet doen," zegt de Rus. "Natuurlijk zijn er dingen anders in de Formule 1 en ik leer dus nog steeds de auto kennen en hoe met het team samen te werken. Ik voel me prima en kan niet wachten om in Bahrein te gaan racen."