"Eriksen is nog niet goed genoeg voor Denemarken"

Jeffrey

Christian Eriksen maakte vorige week zijn debuut voor het nationale elftal van Denemarken. Hans Brun Larsen, voormalig bondscoach van Denemarken onder de zeventien, is niet onder de indruk van de jonge Ajacied. Eriksen kwam tegen Oostenrijk in de tweede helft in het veld.

Bondscoach Morten Olsen denkt er over om het 18-jarige talent zelfs mee te nemen naar het WK in Zuid-Afrika. Brun Larsen zou het niet eens zijn met die beslissing.

"We hebben Arsenal-aanvaller Nicklas Bendtner en Feyenoord-aanvaller Jon Dahl Tomasson voor onze posities in de voorhoede. Eriksen is nog lang niet op hun niveau. Hij is nog niet goed genoeg voor het nationale team van Denemarken", is Brun Larsen stellig.

"Hij is niet het type speler die een wedstrijd kan omzetten doormiddel van het fysieke spel. Momenteel voegt hij niets toe aan het team. Eriksen ontwikkelt zich sneller dan verwacht. Hij moet zich gewoon op Ajax focussen. Hij zal meer ervaring op moeten doen voordat hij kan gaan spelen voor Denemarken", besluit hij tegenover Deense journalisten.