Armstrong: "Contador is moeilijk te verslaan"

Redactie

Lance Armstrong is er niet zeker van dat hij Alberto Contador kan verslaan in de Ronde van Frankrijk. "Mijn leeftijd is niet in mijn voordeel. Ik ben 38 en Alberto is 27. Maar we zullen zien wie de beste is", zegt de Amerikaan in een interview met de Spaanse krant El Pais.

De zevenvoudig winnaar van de Tour vindt wel dat hij een betere wielrenner is dan vorig jaar, toen hij na drie jaar afwezigheid zijn comeback maakte. "Vorig jaar was het meer brute kracht, nu voel ik meer fietsmacht. Ik voel me op mijn gemak in het peloton. Vorig jaar was ik nerveus en angstig en daarom viel ik."

Armstrong brak bij die val in de Ronde van Castillia y Leon zijn sleutelbeen, maar was op tijd hersteld voor de Tour. Daarin eindigde de Amerikaan als derde. Contador, zijn ploegmaat bij Astana, won. De Texaan komt nu naar Frankrijk met het nieuwe team Radioshack. "Het wordt een mooi verhaal, de rivaliteit met Contador. Hij is een slimme jongen en zal zich blijven verbeteren. Maar winnen is voor mij niet meer noodzakelijk. Er is geen verschil tussen zeven of acht keer de Tour winnen."