Suárez: "Mentaal verder dan vorig seizoen"

Jeffrey

Ajax won gisteren zonder aanvoerder Luis Suárez met 3-0 van Sparta Rotterdam. De Uruguayaanse aanvaller was geschorst en zag zijn team voor de televisie winnen.

Tegen FC Utrecht liep Suárez ongelukkig tegen een gele kaart op. Het kostte hem de wedstrijd tegen Sparta. Zijn ploeggenoten wonnen zonder hem met ruime cijfers op Het Kasteel. "Ik ben erg blij hoe het is gegaan", vertelt de international aan het Algemeen Dagblad.

Suárez vond het fijn om te zien dat Ajax ook zonder hem kan winnen. "Als ik niet meedoe hoor je vooraf steeds de verhalen dat Ajax het niet zonder Suarez kan. Nou, de jongens hebben deze klus zonder mij uitstekend aangepakt.''

Volgende week kan Suárez weer meespelen in de toppter tegen PSV. Bij winst staat Ajax nog maar een punt achter op de Eindhovenaren. "Tegen PSV moeten we de lijn doortrekken. Dan wordt het écht een heet slot van het seizoen. Mijn vertrouwen in Ajax groeit, mentaal zijn we absoluut verder dan vorig seizoen."

De topscorer van de Eredivisie kijkt uit naar de ontknoping in de competitie. "Zelf ga ik nog acht wedstrijden gas geven. Vorig jaar heb ik in totaal twee duels gemist door schorsingen. Ik ga het nu bij één schorsing laten. Zeker weten."