Feyenoord-doelman Mulder aast op speeltijd elders

Olga Kroeders

Doelman Erwin Mulder heeft genoeg van zijn reserverol bij Feyenoord. De jonge sluitpost wil zo snel mogelijk aan spelen toekomen en sluit een vertrek uit Rotterdam-Zuid derhalve niet uit.

Met technisch directeur Leo Beenhakker zal Mulder binnenkort een gesprek hebben over zijn toekomst. Mocht hij na dit seizoen wederom geen kans krijgen als eerste keeper, dan zet Mulder (21) in op een verhuur of verkoop. "Ik weet wat Feyenoord wil, maar Feyenoord weet nog niet precies wat ik wil", aldus Mulder tegen Sportweek. "Ik ben deze maand 21 geworden en wil op het hoogste niveau spelen. Het liefst bij Feyenoord, maar als dat niet kan ergens anders in de eredivisie. Mijn contract loopt in 2011 af, dus voor Feyenoord is het ook niet goed als ik nog een jaar op de bank moet zitten."

Er waren clubs die hem wilden huren in de winterstop, maar Feyenoord liet Mulder niet gaan. "Dat was in het begin wel frustrerend. Maar ik heb niet te lang bij de pakken neergezeten, want daar wordt niemand beter van." Tegen Roda JC (2-4) moest Mulder opdraven vanwege de rode kaart voor Darley. "Ik zeg nu niet dat honderd procent zeker bij Feyenoord blijf, maar ik zeg ook niet dat ik in de zomer per se weg wil. Als er een eredivisieclub komt die me wil huren of kopen, dan ga ik daar eens rustig over nadenken en alle plussen en minnen tegen elkaar afwegen. Op dit moment sluit ik niks uit."