Qatar wil Formule 1-circus ontvangen

Peterselieman

Qatar is er bijna klaar voor om het Formule 1-circus te ontvangen. FIA-president Jean Todt bezocht recentelijk het Arabische Emiraat dat op het circuit van Losail al tal van andere raceklasses, waaronder de MotoGP ontvangt. Om de Formule 1 te kunnen ontvangen moet de baan echter nog op diverse punten worden aangepast.

"De Formule 1 is onderdeel van onze toekomstplannen," zegt de voorzitter van de motorsportbond in Qatar Nasser bin Khalifa al-Attiyah tegen de Gulf Times. "Zodra alles gereed is zal de baan geïnspecteerd worden door de veiligheidscommissie en kan het circuit een officiële testlicentie voor de F1 krijgen. Daarna zullen we klaar zijn om deel uit te gaan maken van het F1-circus."

FIA-commissaris Charlie Whiting zal na de Grand Prix van Bahrein doorvliegen naar Qatar om de baan te inspecteren. "We zullen alles doen wat Whiting voorstelt. We zullen aan alle Formule 1-eisen voldoen voordat we ons kandidaat stellen voor een race," zei Al-Attiyah tegen Peninsula.

"Het is eenvoudig voor Qatar om een Formule 1-race te gaan organiseren," zegt Todt. "Het is een zaak van de commercie die opgelost moet worden tussen de FOM en de organisatie. We hebben al twee races in het Midden-Oosten (Bahrein en Abu Dhabi, red.) en Qatar zou een welkome aanvulling zijn."