Alonso: "Red Bull favoriet voor Bahrein"

Peterselieman

Ferrari-coureur Fernando Alonso denkt dat Red Bull Racing de grote favoriet is op het circuit van Bahrein komend weekend. Dan begint het nieuwe Formule 1-seizoen waarbij er vier teams de uitgesproken favorieten voor de titel herbergen. De Spanjaard verwacht dat het spannend gaat worden tussen McLaren, Red Bull, Mercedes GP en zijn eigen team.

"Ik denk dat Red Bull bij de laatste test een beetje op ons voorlag," zei Alonso tegen Cadena SER. Hij vermeldde er wel bij dat "Bahrein niet een gewoon circuit is en dat de winnaar daardoor lastig te voorspellen is." Hetzelfde geldt voor de titel waarbij alles zeer dicht bij elkaar zal liggen. "Er zullen vier of vijf rijders om de titel strijden. Ik zou wel willen weten wie dat zijn."

De Spanjaard rijdt dit jaar voor het eerst bij Ferrari en mocht hij geen titels behalen bij het Italiaanse team, dan is de wereldkampioen van 2005 en 2006 niet teleurgesteld. "Het blijft sport, dus het is niet even twee plus twee. Het winnen van een wereldkampioenschap is niet een logisch iets en als we het niet redden zal het geen teleurstelling zijn, omdat we hard werken, zodat we de fans niet teleurstellen."