Antwerp in grote financiële nood

Olga Kroeders

Het gaat slecht met het Belgische Antwerp. De oudste club van het land zit in zware financiële problemen en dreigt de licentie kwijt te raken. Intussen vecht men elkaar intern bijna de tent uit.

Voorzitter Wauters en de familie Collin stopten beiden geld in de noodlijdende club. De financiële rampspoed lijkt echter niet te stoppen. De familie Collin heeft sinds enkele thuiswedstrijden beslag laten leggen op de recette. Zolang Wauters, die wanbeleid wordt verweten, niet aftreedt zal men hiermee doorgaan.

Terwijl er aan de top wordt geruzied, wachten de spelers op hun lonen van januari. Trainer Colin Andrews kon het voorbije weekend op het nippertje een staking voorkomen. Vandaag wordt er voor de training gepraat met het bestuur. Wanneer er geen garanties worden gegeven, zal de spelersgroep waarschijnlijk niet trainen.

Eerder werden de auto's van de spelers al in beslag genomen. Secretaris Paul Bistiaux lijkt het niet meer te zien zitten. "Ik had twee jaar geleden al moeten stoppen", tekende Sportwereld op uit zijn mond.