[WK Hockey] Monsterzege Zuid-Korea

Sally (Tessa)

Vandaag werden op het WK hockey de wedstrijden van de vierde speelronde van poule A gespeeld. Nederland moest aantreden tegen Duitsland, en er werden nog twee wedstrijden gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Zuid-Korea - Canada 9-2
Zuid-Korea heeft de tweede winst op het WK behaald. Canada werd met 9-2 afgedroogd. Jong-Hyun Jang (foto) was de grote man bij de Koreanen. De cornerspecialist scoorde drie keer tegen de arme Canadezen. Zuid-Korea had meer dan twintig minuten nodig om de score open te breken. De eerste corner van de wedstrijd werd door Hyan-Woo Nam benut. Vlak voor rust maakte de Canadese lijnstopper Paul Wettlaufer shoot op de doellijn. De toegekende strafbal werd door Jong-Hyun Jang langs keeper Matt Peck gepusht en stond het 2-0.

In de tweede helft was het prijsschieten voor de Koreanen. Een kwartier na rust stond de teller al op zes. De Philip Wright was het enige lichtpuntje aan Canadese kant door twee keer te scoren. In de laatste tien minuten liep Zuid-Korea uit naar 9-2. Na de afstraffingen tegen Nederland en Duitsland (twee keer 6-0) opnieuw een grote nederlaag voor de ploeg van HGC'ers Ken Pereira en Rob Short. Zuid-Korea behoudt door de zege een kans op de halve finales. De Aziaten komen op evenveel punten als Duitsland, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Nieuw-Zeeland - Argentinië 0-1
Argentinië heeft zijn eerste punten op het WK binnen. De ploeg van Pablo Lombi versloeg Nieuw-Zeeland met 1-0. Matchwinner was aanvaller Facundo Callioni. Nieuw-Zeeland is door de onverwachte nederlaag zo goed als uitgeschakeld voor de halve finales. Nieuw-Zeeland en Argentinië lieten in de eerste helft weinig zien. De Zuid-Amerikanen hadden voor rust het beste spel, maar tot grote kansen leidde dat niet.

De beste mogelijkheid was voor Nieuw-Zeeland. De eerste strafcorner van de Black Sticks, waar aanvoerder Phil Burrows geblesseerd ontbrak, raakte het lichaam van Fernando Zylberberg. De terecht toegekende strafbal werd door Ryan Archibald tegen de Argentijnse keeper Juan Espinosa aangeschoten.

Na rust veranderde het spelbeeld. De Argentijnen werden onder druk gezet en Nieuw-Zeeland kreeg enkele schotkansen. Keeper Espinosa, later uitgeroepen tot man of the match, bleek echter een sta in de weg. Geheel tegen de verhoudingen in, opende Argentinië na 56 minuten de score. De voorzet van SCHC'er Pedro Ibarra werd door Callioni tot doelpunt gepromoveerd. Nieuw-Zeeland zette nog aan, maar kon het tij niet meer keren. Door de dure nederlaag zijn de kansen van de Kiwi's op de halve finales zo goed als verkeken.

Duitsland - Nederland 2-2


Stand in Poule A

Poule A Duels Gew. Gel. Verl. Goals v. Goals t. Punten
Nederland 4 3 1 0 13 3 10
Duitsland 4 2 2 0 14 7 8
Zuid-Korea 4 2 1 1 14 7 7
Nieuw-Zeeland 4 2 0 1 6 7 6
Argentinië 4 1 0 3 5 9 3
Canada 4 0 0 2 4 24 0