Jol: "We moeten blijven winnen"

Sjors (Sj0rSz)

Ajax won vanmiddag met ruime cijfers van Sparta Rotterdam (3-0) en zag de achterstand op PSV, dat volgend weekend op bezoek komt, naar vier punten slinken. Toch wilde de oefenmeester niet te veel kwijt over de ploegen, die nu nog boven de Amsterdammers staan.

"We moeten gewoon zelf alle wedstrijden blijven winnen," was de duidelijke taal van Jol. "PSV begint nu punten te verliezen."

"Maar voorlopig kijken we liever naar ons zelf. We wilden dit seizoen meer punten halen dan vorig jaar. We wilden vaker scoren en minder doelpunten tegen krijgen. Dat is allemaal gelukt. Nu zou het mooi zijn als we ook nog bij de beste twee van de eredivisie eindigen. Daar zou ik misschien al wel vrede mee hebben."

Jol zag ook dat Ajax in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam nauwelijks in de problemen kwam. "We hebben negen of tien goede kansen gekregen. Misschien hadden we vaker dan driemaal moeten scoren. Maar ik vind het allemaal wel goed zo. We zijn lekker bezig. Het vertrouwen groeit. We misten namelijk ook nog Luis Suárez. En die is toch zeker bij de helft van onze doelpunten betrokken geweest."