Ecclestone: "Geef Chandhok wat tijd"

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft de pers en de mensen in India opgeroepen om Karun Chandhok wat tijd te gunnen om op snelheid te komen in de F1. De Indiër debuteert dit jaar bij het HRT F1 Team dat pas afgelopen week de eerste bolide presenteerde.

Ecclestone is blij dat er nu uit een van de grootste landen ter wereld eindelijk een coureur op de grid staat, maar waarschuwde de mensen in India om niet te veel verwachtingen te hebben van hun coureur. "Ik ben blij dat Karun eindelijk een plekje op de F1-grid heeft. Het was wel op het allerlaatste moment, maar het belangrijkste is dat hij er is bij een team dat hem de stabiliteit en de kans om te leren zal bieden," zo luide een verklaring van Ecclestone.

"Formule 1 is een zware sport met de beste rijders die in de beste auto's strijden om het kampioenschap op de meest uitdagende banen in de wereld. Daarom is het het hoogsthaalbare binnen een sport en daarom kan Karun volgens mij pas halverwege het seizoen zijn volledige potentieel gaan tonen. Ik hoop dat hij het dit jaar goed zal gaan doen en kijk er naar uit dat de Indiase media en het publiek hem gaan omarmen dit jaar," zei de Brit die in India nog een groeipotentieel voor de sport ziet. Zo staat waarschijnlijk de eerste Indiase Grand Prix al volgend jaar op het programma.