Hamilton: "Ik was bijna gestopt in 2009"

Peterselieman

Lewis Hamilton heeft aan de vooravond van het nieuwe Formule 1-seizoen 2010 toegegeven dat hij vorig jaar bijna het bijltje er bij neer had gegooid. De Brit loog tegen de stewards in de Grand Prix van Australië over het inhalen van Jarno Trulli achter de safety car. Het leverde hem uiteindelijk een diskwalificatie op en het ontslag van Dave Ryan. McLaren kreeg een voorwaardelijke straf van drie races.

In plaats van McLaren te verlaten overwoog Hamilton de Formule 1 helemaal de rug toe te keren. "Er was veel om mee te nemen na wat er was gebeurd," zei Hamilton in de Britse media. "Ik vind het belangrijk hoe mensen over mij denken. Alle pijlen waren op mij gericht, dus ik had het gevoel dat het beter was om niet in de sport actief te zijn in plaats van alleen het team te verlaten. Dit is mijn droomteam en ik heb het geluk om hier vanaf het begin van mijn carrière te mogen zijn."

"Ik heb nooit de wens gehad om voor een ander te rijden. Het team verlaten was geen optie, alleen stoppen met racen. Voor een moment werd het te veel voor mij en dacht ik 'hoe kom ik er bovenop?' Ik kreeg steun van mijn familie, mijn team, de fans, fantastische brieven en ik dacht: 'weet je, ik heb een fout gemaakt, maar ik krijg een tweede kans dankzij al deze mensen en de steun die ik gekregen heb.' Ik hou van het racen en het heeft me uiteindelijk sterker gemaakt."