[NHL] Reeks Hurricanes ten einde

Denny (nyny83)

De Carolina Hurricanes hebben hun goede reeks van zeven overwinningen op rij geen vervolg kunnen geven. De Hurricanes vechten voor hun laatste kans om de play-offs te halen, en daarbij komt deze nederlaag ze slecht uit.

De Hurricanes begonnen ondanks hun desperate situatie slecht aan de wedstrijd. De Panthers domineerden in de eerste periode en scoorden twee goals vlak achter elkaar. Michael Frolik en Kamil Kreps waren de scherpschutters. De Panthers werden in eigen huis opgezweept na een gevecht tussen Jay Harrison (Carolina) en Nick Tarnasky na ruim een minuut spelen.

In de tweede periode waren de Hurricanes mede door vier powerplay-situaties weliswaar sterker dan de Panthers, dit werd niet op het scorebord uitgedrukt. Goalie Thomas Vokoun stopte alle tien de schoten die hij deze periode te verwerken kreeg.

Pas in de derde periode wisten de Hurricanes de 2-1 te scoren via Jussi Jokinen. Ook in deze periode domineerden de Hurricanes, maar toch wisten de Panthers verrassend de 3-1 te maken via Cory Stillman. De 4-1 was in een leeg net nadat goalie Justin Peters, die zijn eerste wedstrijd voor de Hurricanes speelde, uit het net werd gehaald voor een extra aanvaller.

Uitslagen NHL

3 Uit Uitslag
Pittsburgh Penguins Dallas Stars 6-3
New York Islanders Boston Bruins 2-3
Ottawa Senators Toronto Maple Leafs 1-2 (SO)
Washington Capitals New York Rangers 2-0
Florida Panthers Carolina Hurricanes 4-1
Tampa Bay Lightning Atlanta Thrashers 6-2
Phoenix Coyotes Anaheim Ducks 4-0
Colorado Avalanche St. Louis Blues 7-3
Los Angeles Kings Montreal Canadiens 2-4
San Jose Sharks Columbus Blue Jackets 2-1