Scribblenauts zijn nog niet klaar met schrijven

Pheno

Het nieuwste nummer van Nintendo Power heeft de inhoud van het aankomende nummer op het internet gezet. Meest opvallende nieuwtje? 5TH Cell, ontwikkelaar van het spel Scribblenauts, kondigt een vervolg aan!

Scribblenauts was een nogal ambitieus spel, waarin de speler door middel van het gebruiken van zijn eigen fantasie een puzzel moest oplossen. Door een voorwerp op het touchscreen te schrijven kwam het voorwerp tevoorschijn, klaar voor gebruik. Er zaten zo'n 22.000 woorden in het spel gestopt om te gebruiken, een hele prestatie op zich. Het spel kreeg vooral commentaar op de repetitief karakter van de levels.

Scribblenauts 2 komt deze herfst uit. Wat hebben de makers gedaan om toch vernieuwend genoeg te zijn? Naast 10.000 woorden erbij heb je nu ook de mogelijkheid om bijvoeglijk naamwoorden voor je voorwerpen te zetten, zodat je nog meer voorwerpen kan oproepen. Een level editor zit er ook in, om na de 120 nieuwe levels die al in het spel zitten verder te kunnen gaan. De hints zullen wat beter zijn en belangrijker, de besturing heeft men aangepakt, ook een groot minpunt van het vorige deel.

Misschien is dit dan het spel wat het orgineel beloofde. Welk voorwerp miste jij in het het eerste deel en zou je graag zien in dit vervolg?

Scribblenauts 2