Timmer: "Geen zelfvertrouwen"

JJdJ1984

Gisteravond maakte Henk Timmer zijn rentree in het betaalde voetbal. De ex-keeper van onder meer Feyenoord had direct een zware avond. De oud-international in dienst van Heerenveen kreeg een viertal tegentreffers te verwerken van tegenstander AZ.

"Het is leuk om weer terug te zijn," begon de sluitpost zijn verhaal. "Het is allemaal snel gegaan de afgelopen dagen. Jan Everse belde op met 'een probleem' en of ik hem kon helpen. Ik heb er even over na moeten denken. Maar als een negentienjarige keeper een fout maakt dan wordt zijn hele loopbaan misschien afgebrand. Dan kan het beter fout gaan als ik erin sta," aldus Timmer.

"Het keepen ging wel lekker maar als je er vier om de oren krijgt kun je moeilijk zeggen dat het goed is. Die goals waren lullig en na rust kregen we een paar beste kansen op 2-2 en misschien wel 2-3. Als AZ ruimte krijgt kun je zoek getikt worden en dat gebeurde ook. Ik ben kort bij de groep, maar er is niet bijster veel zelfvertrouwen. Je ziet dat we goed kunnen voetballen, schijt hebben en je ding doen, daar wordt je goed voor betaald. Maar zolang ik er ben, blijf ik mijn uiterste best doen," besluit de doelman zijn relaas.