Stefan GP niet blij met negatieve berichtgeving

Peterselieman

Stefan GP heeft van zich afgebeten na alle kritiek die de afgelopen week over zich heen kreeg. Het moederbedrijf van het team AMCO zou niet meer zijn dan een lege huls, terwijl het claimt allerlei technologisch hoogstaande projecten te hebben gedaan.

Het Keulse nieuwsblad Express heeft onderzocht of AMCO meegewerkt heeft aan projecten van het Duitse leger, de Bundeswehr, zoals het geclaimd heeft. Dit onderzoek heeft een negatieve uitkomst, iets wat Zoran Stefanonic, de eigenaar van AMCO en Stefan GP onderschrijft. "De correcte informatie is dat een van onze engineers werkte aan een motor voor een Duits bedrijf, wat later voor een onbemand toestel bleek te zijn. We hebben nooit gezegd of de intentie gewekt dat we met de Bundeswehr samenwerkten," zo luidde een verklaring waarin stond dat het bedrijf wel degelijk onderdelen voor de Ariane V-raket leverde.

Het bedrijf AMCO blijkt echter na onderzoek een lege huls te zijn. Het is in 2008 opgericht door Zoran Stefanovic en diens zoon Vuk Stefanovic. De omzet over 2009 van dit 'internationale' bedrijf kwam uit op 3.315 euro, waarbij het nettoresultaat bij het één werknemer tellende bedrijf op 42,70 euro uitkwam. Het is niet ondenkbaar dat de FIA ook over deze cijfers beschikt en dat daarom Stefan GP niet toegelaten is tot de Formule 1.