Dronkenlap met pistool opgepakt in Oosterhout

Thom Puiman (Juicyhil)

De politie in Oosterhout heeft gisteravond een 31-jarige inwoner van de Brabantse plaats opgepakt nadat hij bij drie vuurwapenincidenten betrokken was. De man heeft geen schoten gelost en kon uiteindelijk worden aangehouden toen hij laveloos en met een hoofdwond in een sloot werd gevonden. Hij zegt zich niets te kunnen herinneren.

Volgens de politie liet de man zijn vuurwapen zien aan omstanders in winkelcentrum Arendshof. Kort daarna meldde een 28-jarige man zich die samen met zijn vriendin kort door de Oosterhouter was gegijzeld in zijn auto. De man met het wapen stapte in op een parkeerplaats en wilde dat het slachtoffer ging pinnen.

Na een kort ritje en een weigering van de gijzelaar stapte de man met het wapen uit. Vervolgens kreeg hij een lift in de Mathildastraat en beroofde hij uiteindelijk een 18-jarige Oosterhouter van zijn telefoon.

Hoe de man, die volgens de politie 'stevig' onder invloed was van alcohol en drugs, in de sloot is beland en aan zijn hoofd gewond is geraakt, is niet duidelijk. Hij is verzorgd door ambulancepersoneel en ingesloten door de politie. De zaak wordt onderzocht.