Belgisch talent tekent bij Man. Utd

Sjors (Sj0rSz)

Manchester United heeft een Belgische verdediger aangetrokken. Dat is op zich geen groot nieuws, zij het niet dat de speler in kwestie volgens Sir Alex Ferguson als toptalent te boek staat. Het gaat om de 18-jarige Marnick Vermijl, die van Standard Luik afkomstig is.

Vermijl tekent bij The Mancunians een contract dat hem voor drie seizoenen aan de Engelse topclub zal verbinden. De Belg werd ontdekt door ex-Antwerp-coach Warren Joyce en oud-speler Ole Gunnar Solskjær. Zij prezen de verdediger vervolgens aan bij Ferguson, die nu dus actie heeft ondernomen.

"Voor Marnick is het een droom die uitkomt", liet Dirk Vermijl, de vader van Marnick, in een reactie weten. Ferguson, die zeer lovend is over de Belg, is van mening dat de verdediger in enkele jaren kan uitgroeien tot een vaste waarde van de selectie, wat de vader vervolgens bevestigde: "De beste rechts- én linksback die ze in jaren gezien hebben in zijn leeftijdscategorie."

Vermijl zal voorlopig nog even in België blijven. Eerst maakt de speler de Topsportschool in Genk af, waarna hij Het Kanaal over zal steken. Komende zomer zal de verdediger dan deelnemen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Voor Vermijl is het in elk geval een droom, die werkelijkheid wordt. Hij speelde nog maar anderhalf jaar in het shirt van Standard Luik en was daarvoor nog actief voor Peer en Bocholt.