Klinsmann ziet Duitsland als favoriet voor WK

Sjors (Sj0rSz)

Oud-bondscoach van het Duitse elftal Jürgen Klinsmann denkt dat er een mooie rol is weggelegd voor Duitsland op het WK in Zuid-Afrika. De op dit moment werkloze trainer denkt dat de onzekere toekomst van de huidige trainer Joachim Löw geen invloed zal hebben op de prestaties.

Het Duitse team verloor woensdagavond nipt van Argentinië (0-1), maar maakte een stroeve indruk tegen de behendige en technische Zuid-Amerikanen. Volgens Klinsmann was de moeizame wedstrijd geen voorbode voor het wereldkampioenschap komende zomer in Zuid-Afrika.

"We kunnen het toernooi nog steeds winnen", vertelt de oud-topvoetballer in Bild. "Ik denk dat Duitsland een van de favorieten is samen met een aantal andere landen, zoals Argentinië. De grootste kanshebber is in mijn ogen Spanje."'

Klinsmann leidde Die Mannschaft tijdens het WK in eigen land in 2006. Na de gewonnen troostfinale tegen Portugal vertrok hij bij het Duitse team. Zijn assistent Joachim Löw volgde hem op. Over de toekomst van de huidige bondscoach zijn nog geen knopen doorgehakt op weg naar het WK.

De situatie van zijn oud-collega is volgens Klinsmann niet te vergelijken met zijn eigen positie vier jaar geleden. "Ik had zelf alle onderhandelingen opgeschort voor WK. Löw en de Duitse voetbalbond hebben al wel gesprekken gevoerd, alleen niet tot tevredenheid van iedereen."

"Als de spelers in mei allemaal bij elkaar komen is dat geen issue. Het verloop van het toernooi zal uitwijzen wat de toekomst brengt. Dan kan het publiek, de Duitse voetbalbond (DFB) en Löw zelf beoordelen hoe het verder moet. Ik hoop dat hij blijft en dat alle contracten verlengd worden na het WK."