EA haalt Ron Gilberts DeathSpank binnen

Kevin (KoosyNL)

Hothead Games is een samenwerking aangegaan met EA Partners, onderdeel van Electronic Arts, om de game DeathSpank uit te brengen. Deze action-adventuregame zal digitaal gedistribueerd worden op de Xbox 360 en Playstation 3.

DeathSpank is een game die wordt beschreven als een mix van Diablo en Monkey Island. Humor is dan ook een belangrijk onderdeel van deze game. DeathSpank is een spel waarin de speler puzzels moet oplossen en het kwaad met harde hand moet vernietigen.

Door te vechten krijg je steeds betere wapens en pantsers, in totaal zijn er honderden wapenrustingen te vinden. Op die manier wordt het personage steeds sterker en kan er tegen steeds sterkere vijanden gevochten worden. Daarnaast krijgt DeathSpank steeds meer vaardigheden om de wereld voor eens en voor altijd van al het kwaad te verlossen.

Het verhaal van DeathSpank is geschreven door Ron Gilbert, bekend van The Secret of Monkey Island. DeathSpank wordt ergens in 2010 verwacht als downloadbare game op de Playstation 3 en Xbox 360.

EA haalt Ron Gilbert's 'DeathSpank' binnen
EA haalt Ron Gilbert's 'DeathSpank' binnen (Foto: Novum)