Lucius breekt been tijdens training FC Groningen

Jeffrey

Aan het seizoen van Theo Lucius is plotseling een dramatisch einde gekomen. De verdediger van FC Groningen brak tijdens een oefensessie op donderdag zijn kuitbeen. De kuitbeenbreuk ontstond tijdens een duel met Leandro Bacuna. Lucius is direct naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn been in het gips is gezet.

Dat bericht RTV Noord. Saillant is dat jongeling Bacuna de laatste weken veelvuldig in het nieuws kwam vanwege zijn harde spel en rode kaarten in de Eredivisie.

Het is onduidelijk hoe lang het herstel gaat duren, maar FC Groningen gaat ervan uit dat de verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, dit seizoen nog wel in actie komt. De 33-jarige verdediger tekende in januari van dit jaar een contract bij de club van trainer Ron Jans.

Lucius maakte een zeer goede indruk tijdens zijn proefperiode bij FC Groningen en dat resulteerde in een verbintenis. Eerder kwam de speler uit voor onder anderen FC Den Bosch, PSV en Feyenoord. Na het seizoen 2008/2009 vertrok Lucius transfervrij uit Rotterdam.