Achtervleugel McLaren mogelijk illegaal

Peterselieman

De teambaas van Red Bull Racing Christian Horner heeft gezegd dat zijn team en dat van Ferrari de FIA gevraagd hebben om te kijken of de achtervleugel van de nieuwe McLaren MP4-25 wel legaal is. De motorkap van de nieuwe auto loopt door tot op de achtervleugel, waardoor deze op hoge snelheden stabieler is en de snelheid op het rechte stuk hierdoor hoger is.

"Er is wat twijfel over de achtervleugel van de McLaren," zei Horner tegen de Britse media. "Zij hebben er een gleuf op zitten, zodat ze veel snelheid op het rechte stuk kunnen maken. Ik denk dat het voor de eerste race duidelijk is. We hebben de FIA om opheldering gevraagd en ik denk dat Ferrari hier eerlijk gezegd meer mee bezig is dan dat wij dat doen."

De regels over dit punt zijn enkele jaren geleden ingevoerd om het helemaal vastzetten van de vleugels te voorkomen. McLaren heeft nu een manier gevonden om er onderuit te komen. "Als je de vleugel vastzet, dan kun je alle krachten er vanaf halen en een hogere snelheid op het rechte stuk bereiken. Het is in het verleden vaker gedaan, maar met de scheidingen tussen de vleugels is dat niet meer mogelijk. Als McLaren er zeker van zijn dat het legaal is, dan denk ik dat het legaal is."

Een woordvoerder van McLaren gaf een verklaring over de zaak rond de achtervleugel. "We zijn er van overtuigd dat onze auto helemaal legaal is en we weten niet of er een protest tegen loopt. Daarbij komt dat we vandaag met Ferrari gesproken en zij weten ook niet van een protest af." Ferrari heeft deze lezing inmiddels bevestigd.