Ivoorkust wil met Hiddink naar WK

Peterselieman

Ivoorkust wil Guus Hiddink voor het komende WK in Zuid-Afrika binnenhalen. De voorzitter van de voetbalbond van het Afrikaanse land Jacques Anouma hoopt dat de besprekingen met de Nederlander binnenkort af kunnen worden gerond.

"Van de vier kandidaten is Hiddink de man die we willen aanstellen," zei Anouma vanuit Londen tegen de BBC. "We zijn nog steeds in gesprek, niets is beslist. Volgende week hopen we duidelijkheid te verschaffen over wie ons op het WK gaat leiden."

Enkele dagen geleden ontsloeg de voetbalbond van Ivoorkust bondscoach Vahid Halilhodzic, omdat het optreden in de Afrika Cup afgelopen winter tegenviel. Hiddink is voor Les Éléphants de ideale man om het team naar een goed resultaat te leiden op het WK in Zuid-Afrika. De Nederlander moet dan echter wel vrijgegeven worden door de Russische voetbalbond, omdat zijn contract daar nog tot 30 juni loopt. Met dat land wist de Varssevelder zich niet te plaatsen voor het WK. Na het WK gaat Hiddink aan de slag als coach bij Turkije.