Online gamen stijgt in populariteit

Kevin (KoosyNL)

Het Amerikaanse marktonderzoeksbureau NPD Group stelt dat een grotere hoeveelheid gamers steeds meer tijd online doorbrengt. Dit schrijft gamemagazine Edge op haar eigen website.

Het gemiddeld aantal uur dat een gamer per week online doorbrengt is sinds 2009 met tien procent gestegen: van zeven uur en twintig minuten naar acht uur. Het onderzoek van de NPD Group toont niet alleen aan dat gamers meer tijd online doorbrengen, maar ook dat er meer games online gekocht worden. Op dit gebied constateert de NPD Group een stijging van 71 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Uit het onderzoek blijkt dat 85 procent van de PC-bezitters wel eens een spel online speelt. Hiermee neemt de PC de eerste plek in van alle platformen, met een ruime voorsprong op de Xbox 360 (48 procent). De Playstation 3 en Nintendo Wii volgen met elk dertig procent.

De populariteit van online gamen op de PC is toe te schrijven aan grote online games als 'World of Warcraft'. Maar het zijn vooral de sociale netwerk-sites, zoals Facebook en Hyves, waar gamers games kunnen spelen als 'Farm Ville' en 'Mafia Wars'.

Online gamen stijgt in populariteit
Online gamen stijgt in populariteit (Foto: Novum)