Uilenhoed maakt rentree op EK judo

Olga Kroeders

Carola Uilenhoed maakt bij de Europese kampioenschappen judo in Wenen haar rentree op de mat. De Haagse moest de afgelopen twee maanden de wereldbekerwedstrijden aan zich voorbij laten gaan.

Bondscoach Van Unen: “Carola kampt met een blessure aan haar knie, opgelopen tijdens een training. We hopen bij het EK weer helemaal fit aan de start te verschijnen en werken daar hard aan. De komende weken zal blijken of het EK haalbaar is.” Uilenhoed liep de laatste twee edities van de Europese titelstrijd mis door blessures. In 2006 en 2007 behaalde het zwaargewicht zilver op het EK.

Henk Grol (-100 kg) keert na een ruim een half jaar terug op de tatami. In augustus won Grol ondanks een afgescheurde knieband zilver op het WK in Rotterdam. De revalidatie verliep voorspoedig en de knie is inmiddels weer helemaal hersteld. Een in januari opgelopen schouderblessure weerhield Grol onlangs van een rentree op de Grand Prix van Düsseldorf. Bondscoach Maarten Arens: “Henk is na de wereldkampioenschappen in Rotterdam niet meer in wedstrijdverband uitgekomen. Hij heeft dus ook nog geen kennis kunnen maken met de nieuwe wedstrijdregels. Daarom hopen we voor de EK nog aan een wedstrijd mee te kunnen doen. Hiervoor moet Henk echter wel 100% fit zijn.”

Bondscoaches Van Unen (dames) en Arens (heren) reizen met een nagenoeg volledige selectie af naar de Oostenrijkse hoofdstad. Alleen in de gewichtsklasse -66 kg komt er geen Nederlandse judoka in actie. Meest opmerkelijke naam in de selectie van Van Unen is Juul Franssen. De 20-jarige judoka, onlangs in Warschau goed voor zilver op een wereldbekerwedstrijd, maakt haar debuut op het hoogste Europese niveau.