Bewondering Dunga voor oud-Feyenoorder Bastos

Olga Kroeders

De kans is groot dat Michel Bastos in de WK-selectie van Brazilië wordt opgenomen. De oud-speler van Feyenoord stond gisteren bij de oefeninterland tegen Ierland (2-0) in de basis en maakte een goede indruk op bondscoach Dunga.

"Michel heeft het heel goed gedaan. Aanvallers springen meer in het oog maar als je naar het spel van Bastos kijkt, zie je dat hij het spelletje goed begrijpt en goed leest", zei Dunga tegen FIFA.com over de aanvaller van Olympique Lyon. "Hij heeft nu twee of drie keer voor ons gespeeld en je ziet dat zijn vertrouwen groeit. Wat voor hem nog lastig is, is dat hij nieuw in het elftal is. Hij weet bijvoorbeeld nog niet zo goed hoe Robinho speelt. Maar goed, dat komt vanzelf. Tijdens trainingen en wedstrijden kun je daar aan werken."

Bastos maakte in 2001 zijn entree bij Feyenoord. Maar de Braziliaan kwam niet in actie voor de Rotterdammers. De 26-jarige aanvaller kwam wel in actie voor Excelsior gedurende een huurperiode. Met de kleine broer van Feyenoord degradeerde hij in 2002 naar de Eerste Divisie.