Einde DOTO lijkt nabij

Michel (methodmich)

Het einde van zaterdaghoofdklasser DOTO lijkt in zicht. Trainer Nico Jalink gooide gisteren de handdoek in de ring. In navolging van Jalink besloten ook de overige leden van de technische staf, alsmede de medische staf, om per direct te stoppen. Zij zien geen oplossing meer voor de financiële malaise bij DOTO.

Eerder al stapte een groot aantal spelers per direct op, omdat zij al tijden geen vergoedingen meer hebben ontvangen. Daarom moest DOTO met een tweede garnituur aantreden tegen Noordwijk. Die wedstrijd werd afgelopen zaterdag met 0-6 verloren. Maandag kon Jalink slechts zes spelers verwelkomen op de training. Daarna had hij een gesprek met het bestuur en daaruit trok hij de conclusie dat de problemen groter zijn dan werd gedacht.

Het bestuur sprak de wens uit om aanstaande zaterdag gewoon te spelen tegen Katwijk, maar Jalink ziet daar niets in. Volgens hem heeft de situatie niets meer met hoofdklassevoetbal te maken. Jalink betreurt de gang van zaken, maar denkt niet dat DOTO nog te redden valt. Interim-voorzitter Joop Wijnholds heeft die hoop nog wel. Hij wil de terugkeer van geldschieter Simon de Jong, die morgen weer arriveert na een verblijf op Cuba, afwachten. Mocht die echter ook willen stoppen, dan is DOTO volgens Wijnholds verleden tijd.

Inmiddels heeft een aantal spelers, dat vorige week niet wilde spelen, een initiatief opgestart om DOTO te redden. Het twaalftal is te boeken voor het spelen van oefenduels, het opluisteren van feesten en partijen en het doen van verbouwingen. Middels deze ludieke actie hopen zij geld op te halen voor de noodlijdende vereniging. Zie www.dotosduiven.nl voor meer informatie.