[Gerucht] Six Days in Fallujah komt toch nog uit

Redactie

De shooter die zelfs politiek Nederland op zijn kop zette, Six Days in Fallujah, lijkt na een lange stilte alsnog uit te gaan komen. Volgens een anonieme bron is het spel inmiddels af en zou het uit moeten komen.

Toen vorig jaar april bekend werd dat er een shooter zou komen over de meeste gewelddadige strijd in de laatste Irak-oorlog, de strijd om de stad Fallujah, maakte de aankondiging veel reacties los. In deze veldslag zijn veel onschuldige burgers om het leven gekomen wegens het gebruik van wit fosfor en napalm, maar ook zijn zwaargewonde Irakeese troepen zonder pardon alsnog doodgeschoten. De game zou een realistische weergave van deze veldslag moeten geven, maar kon desondanks rekenen op een regen van kritiek. Ook de Nederlandse politiek had een mening over de game, GroenLinks vond de game smaakloos en het CDA wilde het spel zelfs verbieden.

Door al deze commotie rondom de game besloot toenmalige uitgever Konami om het spel niet meer uit te brengen, waardoor het einde van de shooter in zicht leek. Developer Atomic Games had echter nog wel aangegeven nog steeds door te willen werken aan het spel en dat lijkt nu zijn vruchten afgeworpen te hebben.

Welke uitgever het lef heeft om de game uit te brengen is nog niet bekend, evenals een mogelijke releasedate. Als het spel echter al klaar ligt, zou deze best snel kunnen verschijnen, ware het niet dat voor een game uitkomt vaak een strak georganiseerd PR-offensief plaatsvindt om de verkopen te maximaliseren. Kortom, we houden jullie op de hoogte!

Six Days in Fallujah