Met Lego kun je alles maken

Pheno

En dat gaan we dan ook merken. De uitgever van eerdere Lego-games, Warner, heeft het contract tussen hen en Lego verlengd. Nu mag de bij Warner ondergebrachte TT Games verder bouwen met de populaire blokjes en wel tot 2016. Dat betekent dus dat er een nog heel wat Lego-titels kunnen worden uitgegeven deze jaren.

Het eerste spel zal het al aangekondigde Lego Harry Potter-spel zijn. Maar meer Star Wars, Batman, Indiana Jones en Rock Band zijn daarna niet uitgesloten. De al bestaande spellen in de Legoserie zijn in totaal al bijna 50 miljoen keer verkocht.

"We zijn erg gelukkig met het feit dat we de kans krijgen om de succesvolle samenwerking voort te zetten tussen het talentvolle TT Games en het wereldberoemde Lego. Hierdoor kunnen we onze lijn verder uitbreiden met herkenbare spellen voor het hele gezin", zegt Kevin Tsujihara, baas van de Warner Bros. Home Entertainment Group.

Henrik Taudorf Lorensen, hoofd van Lego Digital geeft aan blij te zijn met de contractverlenging. Ze zijn erg tevreden over TT Games, die zorgen dat hun spellen creatief, sociaal en niet gewelddadig zijn. Dat is ook precies de boodschap dat Lego uit wil dragen met hun speelgoed.

Welk personage zou jij wel eens in een Lego game willen zien?

Lego Harry Potter