Turnbond schorst coach Epke Zonderland

Olga Kroeders

Epke Zonderland kan in de voorbereiding op het Europees kampioenschap turnen twee weken niet beschikken over zijn trainer Gerard Speerstra. De Nederlandse turnbond heeft de coach voor die periode geschorst.

Topsportmanager Hans Gootjes bevestigde vandaag dat Speerstra de schorsing krijgt vanwege diens uitlatingen in een interview met de Leeuwarder Courant. "Inhoudelijk ga ik nu niet op de zaak in, maar er was naar onze mening voldoende aanleiding voor deze maatregel. We realiseren ons dat er een lastige situatie ontstaat", aldus Gootjes.

In het betreffende interview zei Speerstra ondermeer: "Epke heeft veel te veel op zijn programma. Naast het turnen neemt zijn studie medicijnen natuurlijk een forse hap van zijn tijd. Maar Epke plant zelf ook nog van alles. Daarnaast overlegt zijn manager (Johan Boesjes, red.) veel te weinig en hebben we een fysiotherapeut die ook maar doet wat en wanneer hij zelf wil. Vind je het raar dat Epke vaak moe op een training komt of dat een training in de soep loopt omdat de fysio opeens komt om te behandelen?"