'PSV laat ook Dzsudzsák gaan'

Sjors (Sj0rSz)

Er bestaat een mogelijkheid dat Balász Dzsudzsák in de zomer naar een andere club zal verhuizen. De directie van PSV, de huidige werkgever van de Hongaar, had vorige week een gesprek met de zaakwaarnemer van de 23-jarige vleugelspeler, Ferenc Fülöp. Daaruit bleek dat de ploeg niet onwelwillend tegenover een eventueel vertrek van de speler staat.

De zaakwaarnemer van Dzsudzsák was in Eindhoven om over een verbeterde overeenkomst te praten. De clubleiding was echter van mening dat een verhoging van het salaris nog niet bespreekbaar was. De huidige overeenkomst tussen de Eindhovense formatie en de vleugelspeler loopt nog tot medio 2013.

"PSV wil wachten tot de zomer," liet Fülöp, zaakwaarnemer van de Hongaar, in een reactie weten. "Dan kan het twee kanten op: of we gaan alsnog praten over een nieuw contract, of ze verkopen Balasz aan een andere club. PSV is bereid om te luisteren als de goede prijs op tafel komt."

"Welk bedrag ze dan bedoelen, weten we ook niet. We accepteren het standpunt van PSV. In ieder geval hebben we nu wat meer duidelijkheid," vervolgde Fülöp zijn verhaal. Daarnaast hield hij zich een beetje op de vlakte omtrent de toekomst van Dzsudzsák. "Balasz is erg ambitieus, maar hij is ook gelukkig in Eindhoven. Hij hoeft niet per se weg. Maar als na dit seizoen een grotere club op zijn pad komt, is hij zeker geïnteresseerd."